Dijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom Kranj
1 2 3 4 5

Obvestilo za študente

Torek, 19.09.2023

Sporočamo, da je študentski dom poln in da ne sprejemamo več novih prijav. Najprej bodo naseljeni študenti s subvencijo stanarine, potem ostali, glede na prostorske možnosti.

Na strani Študentske pisarne Ljubljana je vsak teden objavljena prednostna lista za nastanitev študentov s subvencionirano stanarino. Študenti, ki ste na prednostni listi in boste z odločbo napoteni v naš dom, boste od nas prejeli informacijo glede termina prihoda in nastanitve.

Ostali študenti - študenti tujci in tisti, ki niste upravičeni do subvencioniranega bivanja - boste o možnostih vselitve obveščeni do konca meseca septembra. Prosimo, da počakate na naše vabilo na vselitev in ne prihajate brez tega obvestila, saj vas bomo v tem primeru morali zavrniti. Predvidevamo, da bomo nastanitev vseh prijavljenih študentov uspeli izvesti v prvem tednu oktobra.

V domu prvenstveno zagotavljamo nastanitev študentom visokošolskih in višješolskih zavodov, ki so se do roka prijavili v portal eVŠ in dobili pravico do subvencioniranega bivanja v študentskem domu. Preostale kapacitete namenimo ostalim študentom, vendar je število postelj omejeno  

Študente s prednostne liste za subvencionirano bivanje dobivamo postopoma in tudi nesubvencionirane študente bomo naseljevali postopoma, v skladu z možnostmi. Posebej opozarjamo študente tujce, da so glede na določbe Pravilnika o subvencioniranem bivanju študentov in v skladu z našim Pravilnikom o bivanju študentov upravičeni do bivanja v domu šele, ko so nastanjeni vsi študenti s subvencijo stanarine, mladi raziskovalci, štipendisti RS, študenti na izmenjavi v okviru programa Erasmus+ in drugi upravičenci, ki imajo prednost pri nastanitvi.

Vse informacije boste lahko prebrali na naši spletni strani in prosimo, da jih upoštevate.