Dijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom Kranj
1 2 3 4 5

Vpis in nastanitev študentov

Torek, 02.08.2022

Vloge za bivanje s subvencionirano stanarino oddajte visokošolski in višješolski študenti preko portala eVŠ do 16. 8. 2022. Ostali pošljite prijave na naš naslov do 15. 9. 2022.

1. Študenti visokih in višjih šol, ki bi želeli za nastanitev v študentskem domu imeti subvencionirano stanarino, se prijavite za vpis ali podaljšanje bivanja preko portala eVŠ do 16. 8. 2022. Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja je bil objavljen v začetku junija. Vloge obravnava Študentska pisarna Ljubljana, ki nas v septembru obvesti, koliko študentov lahko pričakujemo in katere.

2. Ostali študenti (nesubvencionirani, študenti tujci) se prijavite neposredno na naš naslov do 15. 9. 2022. Prijave sprejemamo od 1. 8. 2022  dalje. V primeru, da bo prijav več kot razpoložljivih ležišč, bomo dali prednost študentom FOV pred študenti drugih fakultet in študentom, ki podaljšujejo bivanje,  pred novinci.

V točki 2 omenjeni študenti izpolnite, podpišite in nam pošljite prijavnico, ki jo najdete na naši spletni strani. Odgovor vam bomo posredovali, ko bomo prejeli uradno obvestilo Študentske pisarne Ljubljana v zvezi s številom prejetih prošenj za subvencionirano bivanje. 

Postopek vpisa za subvencionirane študente ter študente tujce je natančneje opisan v gradivih.

Posebej opozarjamo, da morate prijavo oddati vsi študenti, tako tisti, ki se vpisujete v dom prvič, kot tudi tisti, ki ste v domu že bivali v tem študijskem letu in bi želeli svoje bivanje nadaljevati.

Prihod in nastanitev v dom bosta možna 29. in 30. septembra ter 3. oktobra. Študenti boste nastanjeni po štirje v en apartma (dve sobi s po dvema posteljama), prve morebitne preselitve bodo v skladu s prostorskimi možnostmi potekale šele meseca novembra.

Vse študente prosimo, da si pred prijavo oz. pred podpisom nastanitvene pogodbe pazljivo preberete Pravilnik o bivanju študentov v DŠD Kranj.