Dijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom Kranj
1 2 3 4 5

Poziv k spoštovanju ukrepov

Sreda, 05.01.2022

Vse stanovalce doma, pa tudi domske zaposlene, pozivam k odgovornemu in doslednemu spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

Po novoletnih praznikih je zaradi številnih druženj in stikov ter prehodov državne meje prišlo do ponovnega povečanja števila okuženih z novim koronavirusom, kar je bilo po mnenju pristojnih tudi pričakovati.

Dijaški in študentski domovi smo glede na številčnost in raznolikost svojih stanovalcev še posebej izpostavljeni tveganju za prenos okužb. Zato je izredno pomembno, da res vsi spoštujemo navodila stroke in naredimo tudi kot posamezniki vse, kar je v naši moči, da preprečimo širjenje virusa. Ponovno opozarjamo na:

- obvezno nošenje maske v skupnih prostorih,

- medsebojno fizično razdaljo najmanj 1,5-2 m,

- pogosto umivanje ali razkuževanje rok,

- pogosto zračenje prostorov.

Kljub skrbnemu ravnanju, opozorilih in preventivnih ukrepih smo bili danes obveščeni o pojavu okužbe med stanovalci ŠD. Stanovalec je v skladu z internim protokolom premeščen v apartma za izolacijo oz. karanteno, posredovana so mu bila tudi ustrezna navodila. Pozivamo vse ostale študente v domu, da se ne izpostavljajo tveganemu stiku, da se večkrat samotestirajo ali gedo na hitri test k izvajalcem testiranja ter da res dosledno izvajajo ukrepe za omejitev širjenja virusa v domu. Nespoštovanje ukrepov bomo obravnavali kot grožnjo javnemu zdravju in kot hujše kršenje pravil bivanja v domu.

Poskrbimo vsi skupaj za to, da ostanemo zdravi in da bo lahko dom normalno deloval! Večje širjenje okužb med stanovalci bi pomenilo ukrepanje s strani NIJZ, v skrajnem primeru celo zaprtje doma. Tega pa si zanesljivo nihče od nas ne želi.

Hvala, ker ravnate odgovorno!