Dijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom Kranj
1 2 3 4 5

Spremembe v zvezi s pogojem PCT

Petek, 29.10.2021

Vlada je sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT za zajezitev širjenja okužb z virusom Sars-CoV-2

Ključne spremembe, ki veljajo od 1. 11. 2021 dalje:

1. Samotestiranje delavcev in oseb, ki na kakršnikoli drugi pavni podlagi opravljajo delo pri delodajalcu, se je do sedaj izvajalo enkrat tedensko v enakih presledkih. Po novem pa je PCT pogoj za zaposlene izpolnjen, če se začne delo opravljati po opravljenem testiranju s presejalnim testom HAG za samotestiranje, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa.

2. Dijaki in študenti bodo po novem izvajali testiranje s testi HAG za samotestiranje dvakrat tedensko v enakih presledkih. Upravičeni bodo do 10 testov HAG  za samotestiranje na mesec. Teste lahko prevzamejo v lekarnah.

3. V dejavnostih s področja VIZ ni več izjem glede uporabe zaščitne maske za osebe, ki iizpolnjujejo pogoj PC in so v medsebojnem stiku le z osebami, ki prav tako izpolnjujejo ta pogoj. Po novem morajo namreč tudi te osebe - ne glede na to, da vsi v skupini izpolnjujejo pogoj PC - nositi zaščitno masko.

Gradiva