Dijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom Kranj
1 2 3 4 5

Izpolnjevanje pogoja PCT - študenti

Ponedeljek, 06.09.2021

Z dnem 6. 9. 2021 stopi v veljavo nov Odlok o izpolnjevanju pogoja PCT, ki zadeva tudi študente.

Obveščamo vas, da je bil 4. 9. 2021 v Uradnem listu RS, št. 142/21 objavljen Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS- CoV-21 (v nadaljevanju: Odlok), katerega namen je preprečitev ponovnih izbruhov okužb in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Odlok začne veljati 6. 9. 2021.

Študenti, ki ne izpolnjujejo pogoja prebolevnosti, cepljenja ali testiranja, kot jih določa 2. člen Odloka, se obvezno testirajo s testi HAG za samotestiranje enkrat tedensko v domačem okolju. Teste brezplačno dobijo v lekarnah na podlagi kartice zdravstvenega zavarovanja in potrdila o vpisu. Tuji študenti, ki nimajo kartice zdravstvenega zavarovanja, predložijo osebni dokument. 

Z namenom varovanja zdravja posameznika in skupnosti vse študente pozivamo, daspoštujejo izpolnjevanje PCT pogoja ter v primeru pozitivnega HAG testa za samotestiranje, kot tudi v primeru bolezenskih znakov in simptomov (ne glede na izpolnjevanje PCT pogoja) ostanejo doma in obvestijo osebnega zdravnika.

Okrožnica MIZŠ je v gradivih.