Dijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom Kranj
1 2 3 4 5

Obvestilo študentom, ki se ne nameravajo vrniti v dom

Sreda, 26.05.2021

S tem dopisom želimo podati nekaj bistvenih informacij v zvezi s plačevanjem stanarine za tiste študente, ki se po ponovnem odprtju študentskih domov (aprila 2021) niste vrnili v DŠD Kranj, niste pa tudi poskrbeli za prekinitev nastanitvene pogodbe.

Z dnem, ko ste stanovalci študentskega doma zaradi vladnih ukrepov morali oktobra 2020 zapustiti DŠD Kranj, smo vam nehali zaračunavati stanarino, saj doma niste bili po lastni odločitvi, ampak zaradi epidemije in posledično zaprtega doma. Tistim, ki ste se v času zaprtja odločili zapustiti dom in smo z vami prekinili nastanitveno pogodbo pred njenim iztekom, tudi nismo zaračunavali odpovednega roka. Študenti – razen izjem - niste imeli možnosti bivanja v študentskem domu, zato tudi nikakor ne bi bilo umestno, da nosite kakršnekoli finančne posledice te neljube situacije.

Konec aprila pa so se študentski domovi spet odprli za svoje stanovalce in od 26. 4. 2021 je bivanje v domu spet možno. Objektivnih okoliščin, da se ne bi mogli vrniti v dom, ni bilo več, in vsi študenti, ki imate z DŠD Kranj podpisano nastanitveno pogodbo za to študijsko leto, ste se (ali bi se) v dom ponovno lahko naselili. To pa pomeni tudi ponovno obveznost plačevanja mesečne stanarine, saj ste formalno še vedno stanovalec našega doma in nastanitvena pogodba je še vedno v veljavi.

Da ne bi prihajalo do neljubih težav, nesporazumov in slabe volje, pozivamo vse tiste študentke in študente, ki se letos ne nameravate več vrniti v dom, da do ponedeljka, 31. maja 2021:

-     pošljete pisno izjavo oz. željo po prekinitvi nastanitvene pogodbe (po pošti na naslov DŠD Kranj, Kidričeva 53, 4000 Kranj ali na e-naslov info@dsd-kranj.si),

-     pridete dokončno izpraznit in pospravit svojo sobo oziroma apartma in

-     nam vrnete ključ sobe in kartico za vstop v dom in domsko posteljnino, če jo morda še imate.

Vse ostale študente, ki vam bo nastanitvena pogodba ostala v veljavi, pa obveščamo,  da bomo začeli s 1. junijem 2021 ponovno izdajati položnice za bivanje v domu, tudi če vas v domu ne bo. Za mesec maj stanarine ne bomo zaračunali, ne glede na to, da imate še vedno ključ sobe ali app in kartico za vstop v dom pri sebi in v sobah tudi še nekaj svojih stvari. Od junija dalje pa bomo, kot rečeno, ponovno uveljavljali obveznost plačevanja stanarine in tudi vse ostale določbe v zvezi s tem (enomesečni odpovedni rok v primeru predčasne prekinitve pogodbe).

Za dodatne informacije smo na voljo na tf 04/20 10 430 ali na info@dsd-kranj.si.