Dijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom Kranj
1 2 3 4 5

Zaprtje dijaških in študentskih domov - Closing of students' resident halls

Petek, 23.10.2020

Zaradi zelo hitrega naraščanja števila potrjenih okužb vlada uvaja nove omejitve.

Nedavnim ukrepom za zajezitev širjenja novega koronavirusa (razglasitev epidemije, zapiranje lokalov, nošenje mask tudi na prostem, omejitev gibanja med 21. in 6. uro) je vlada dodala nove, ki bodo v veljavi od sobote dalje.

Med drugim se zapirajo tudi dijaški in študentski domovi, razen za tiste dijake oz. študente, ki nimajo drugih možnosti bivanja. Ker zaradi šolskih počitnic naslednji teden ni pouka, ste dijaki doma in ker je od sobote dalje dom zaprt, za dijake bivanje v domu naslednji teden ni možno. Vse tiste študente, ki so napovedali svoj prihod za naslednji teden, prosimo, da ostanejo doma in odložijo prihod, dokler ne dobimo novih informacij v zvezi s tem. Študenti tujci, ki ste že nastanjeni pri nas, ostajate v skladu z uredbo v domu še naprej.

Odloki, ki bodo začeli veljati v soboto, bodo sprejeti za teden dni. Prihodnji četrtek ali petek bo vlada naredila in sprejela novo oceno in se odločila, ali se ukrepi podaljšajo ali prekličejo ali omilijo.

Hvala za razumevanje, ostanite zdravi in pazite nase!

The government has accepted new measures to prevent spreading of the new coronavirus. One of them is closing the students' residences, except for pupils and students who have no other possibilites for living. So we are asking students from abroad who announced their arrival in the following week to stay at home and to postpone their arrival until we get some more information about accommodation in our institution.

Thank you for your understanding, stay healthy and take care of yourselves and the others!