Dijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom Kranj
1 2 3 4 5

Sporočilo ravnateljice...

Ponedeljek, 12.10.2020

... ob zaznanih okužbah z novim koronavirusom v DŠD Kranj

Drage dijakinje in dijaki, študentke in študenti, spoštovani starši!

V zadnjih dnevih se je žal tudi med dijaki in študenti našega doma pojavilo nekaj primerov okuženosti z novim koronavirusom. Vsi oboleli so doma v karanteni, prav tako njihovi sostanovalci. V domu še naprej dosledno in odgovorno izvajamo ukrepe, priporočene s strani NIJZ in ministrstva.

Kljub našim prizadevanjem, nadzoru, osveščanju in izvajanju preventivnih ukrepov opažamo, da se nekateri dijaki žal ne držijo navodil in se obnašajo enako brezskrbno kot prej: ne ohranjajo fizične razdalje po nadstropjih in v skupnih prostorih, masko nosijo samo v jedilnici, želijo sedeti po trije ali štirje za eno mizo, družabno življenje in neposredni stiki so jim pomembnejši kot zaščita lastnega zdravja in zdravja drugih.

Drage dijakinje, dragi dijaki in vsi ostali - virus ni dejaven samo dopoldan in samo v institucijah, kjer vas stalno opozarjamo na preventivo in izvajanje ukrepov! Enako nevaren je v vašem prostem času, zunaj šole in dijaškega doma! Ukrepov se je treba držati pri vseh stikih z ljudmi: v trgovinah, v lokalih, pri športnih in drugih aktivnostih, v kombiju, ki vas vozi na treninge in nazaj... Tudi tu je treba dosledno nositi masko in paziti na higieno pogovarjanja in kašlja, saj je prenos okužbe mnogo bolj verjeten tam, kjer je več ljudi skupaj. Prav okužbe med dijaki to dokazujejo, saj se je virus v izhodišču pojavil pri športnikih, ki se veliko družijo, skupaj trenirajo in se vozijo v enem kombiju.

Prosim vse dijake in študente, da se dosledno ravnate v skladu s priporočili in navodili, ki smo vam jih tudi napisali in ob prihodu izročili kot Pravila bivanja v DŠD Kranj v času širjenja koronavirusa in za katera ste vsi podpisali, da jih sprejemate in da se jih boste držali! Neodgovorno obnašanje in neupoštevanje navodil, ki zagotavljajo našo skupno varnost, bomo smatrali za kršenje domskega reda in temu primerno ukrepali.

Pazite nase in na druge, odgovorno ravnajte in ostanite zdravi!

Lepo vas pozdravljam,
Judita Nahtigal, ravnateljica DŠD Kranj


 

Gradiva