Dijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom Kranj
1 2 3 4 5

Obvestilo za tuje študente / Information for foreign students

Torek, 08.09.2020

Tuji študenti lahko bivajo v našem študentskem domu, če po naselitvi študentov s slovenskim državljanstvom še ostanejo proste postelje.

Prihod in nastanitev tujih študentov v naš dom je odvisna od države, iz katere prihajajo.

V skladu z okrožnico MIZŠ (Direktorat za visoko šolstvo), kjer so pridobili mnenje Ministrstva za notranje zadeve, lahko pridejo v dom študenti iz držav na rumenem seznamu (npr. Srbija) brez karantene. Predložiti pa bo potrebno potrdilo o šolanju oz. vpisu v študijsko leto 2020/21.

Za študente iz držav, ki so umeščene na rdeči seznam (npr. Hrvaška, Črna gora, Bosna in Hercegovina, Severna Makedonija, pa tudi Rusija), pa po vstopu v Slovenijo še vedno velja obvezna karantena (trenutno še 14-dnevna, od 14. 9. dalje 10-dnevna). Odločbo o karanteni oz. dokazilo o prestopu meje predložite v domu skupaj s potrdilom o vpisu za študijsko leto 2020/21. Poudarjamo, da karantene v našem domu ne moremo izvajati.

Prosimo, da spremljate trenutno stanje o prehajanju meja na spletni strani https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/.

The arrival and accommodation of foreign students depends on which country they come from.

According to instructions from Ministry of Education, students from countries on the yellow list (eg. Serbia) can come to Slovenia without quarantine. You will have to have the certificate of your status (the certificate of matriculation) for the current school year.

For students from the countries on the red list (eg. Croatia, Montenegro, Bosnia and Herzegovina, Northern Macedonia, Russia) the quarantine is still required (from Sept 14 it is 10-days quarantine). We will ask those students to submit some kind of certificat or proof about the quarantine before they can be accommodated in our institution. At this point we would also like to emphasize  that the quarantine can not be carried out on this address.

Please follow the current information about crossing the borders on web site https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/

 

Gradiva