Dijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom Kranj
1 2 3 4 5

Obvestilo za študente tujce/Information for foreign students

Ponedeljek, 25.05.2020

Z dnem 26. 5. 2020 je začel veljati novi Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije.

Novi odlok med izjeme pri prehajanju meja uvršča tudi tiste, ki bi se radi vrnili v Slovenijo in imajo tu urejeno začasno bivališče. Tako imate tudi naši študenti iz tretjih držav, ki bi se želeli vrniti v dom zaradi opravljanja študijskih obveznosti, zdaj dovoljeno vrnitev v našo državo in to brez obveznosti karantene, TREBA PA JE PREDLOŽITI NEGATIVEN IZVID TESTA NA COVID-19, ki ne sme biti starejši od 3 dni. 

https://www.gov.si/novice/2020-05-26-najpogostejsa-vprasanja-in-odgovori-o-odloku-o-prehajanju-drzavne-meje/?fbclid=IwAR1qktMosKyiRYvCc7buDajLJq2_-TfYlwhiiJ4sTJ2yoOq3zq66A9B-WhM

Še vedno velja obveza, da 1. študentje najavite svoj prihod, 2. ob prihodu podpišete Izjavo o svojem zdravstvenem stanju in spoštovanju pravil bivanja v DŠD Kranj v času možnosti širjenja okužbe s koranavirusom in  3. da se ravnate v skladu z zdravstvenimi usmeritvami in priporočili.

Vse visokošolske zavode je ministrstvo že zaprosilo, da tujim študentom, v kolikor je to mogoče, omogočijo opravljanje obveznosti na daljavo. Pri tem izpostavljamo že predstavljeno možnost podaljšanja statusa študenta po 49. členu Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (Uradni list RS, št. 49/20 in 61/20), če ti do konca študijskega leta ne bodo mogli opraviti manjkajočih obveznosti.