Dijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom Kranj
1 2 3 4 5

Obvestilo študentom

Ponedeljek, 18.05.2020

Začelo se bo postopno vračanje študentov v študentske domove. Prosimo, preberite navodila v nadaljevanju.

Vračanje študentov v študentske (in dijaške) domove bo - po priporočilih NIJZ - potekalo postopoma: najprej boste lahko prišli tisti, ki z 18. 5. začnete z obveznimi vajami in delom na univerzah oz. z obvezno prakso na institucijah in podjetjih, potem tisti, ki boste opravljali študentsko delo in vam to delo predstavlja eksistenco, in tisti, ki imate doma  težke socialne razmere in so neprimerne za kvaliteten študij. Vsi stanovalci, ki boste želeli priti  nazaj, se boste morali predhodno pisno najaviti, navesti razloge in predložiti ustrezna potrdila, ki bodo izkazovala, da sodite v eno izmed zgoraj naštetih skupin. Ob prihodu v dom boste prejeli Pravila bivanja v DŠD Kranj v času koronavirusa in podpisali izjavo, da ste zdravi.

Vsi, ki bi se želeli vrniti v svoje sobe ali app v študentski dom, nam to sporočite najmanj dva dni pred načrtovanim prihodom na e-naslov info@dsd-kranj.si in si pravočasno priskrbite dokazila oz. potrdila ustreznih organov z navedenim razlogom, zakaj prihajate (študijske obveznosti, študentsko delo, ki omogoča eksistenco, neprimerne domače razmere).

Tiste stanovalce študentskega doma, ki nimate enega od naštetih razlogov za vrnitev v dom, prosimo, da pridete spraznit svojo sobo in vrnete ključe in kartico, da vam za letos lahko odjavimo začasno bivališče. Tudi v tem primeru je potrebna vnaprejšnja najava in ob prihodu upoštevanje vseh predpisanih zaščitnih ukrepov.