Dijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom Kranj
1 2 3 4 5

Program Botrstvo - novost

Ponedeljek, 14.01.2019

ŠTIPENDIJE za leto 2018/2019

Obveščamo vas, da program Botrstvo, Zveze prijateljev mladine Ljubljana, Moste-Polje, v okviru dijaškega sklada uvaja tudi dijaške štipendije.

Tako bo dijaški sklad po novem poleg pomoči pri plačevanju domske oskrbnine, ki se nakazuje na račun dijaškega doma, zajemal tudi dijaške štipendije, katere bi dijaki prejemali na osebni račun (poraba predvidena za material za šolanje, prevoz in osebne potrebe). Izbrani dijaki bi lahko prejemali od 100-200€ mesečno, odvisno od potreb in socialnih okoliščin.

Glavni cilj teh štipendij je, da se dijaki posvetijo šolanju in ne popoldanskem in nočnem delu, ker družine ne zmorejo vseh stroškov. V Sloveniji je namreč veliko otrok, ki so namesto želene izbrali bližnjo šolo, saj si družina ne zmore privoščiti stroškov prevoza, dijaškega doma ali dodatne opreme, ki jo zahteva šolanje. Dijaški sklad namerava torej omogočiti šolanje dijakov, ki bi jim bilo to zaradi materialnih okoliščin sicer onemogočeno.

Letošnja novost je, da se v dijaški sklad vključujejo tudi bodoči dijaki 1. letnikov oz. trenutno učenci zadnjega razreda OŠ, ki bodo v jeseni nadaljevali šolanje na srednji šoli. Za te bo potrebno še mnenje CSDja.

Vloga za štipendijo (kot tudi za plačevanje dijaškega doma) se poda na osnovi predloga dijaškega doma, šolske svetovalne službe, centra za socialno delo in drugih strokovnih institucij (za PREDLOG KLIKNI SEM).

V kolikor pa čutite, da bi lahko postali potencialni donator za zgornji projekt, ki poteka v sodelovanju radia Val 202 in novinarke ga. Jane Vidic, se obrnite neposredno na e-pošto dijaki@boter.si .

Botrstvo v Sloveniji
tel: 0820 52 693
www.boter.si

Zveza prijateljev mladine
Ljubljana Moste-Polje
Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana
tel: 01 54 43 043
www.zpmmoste.net

Gradiva