Dijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom Kranj
1 2 3 4 5

Počitnice 2018/19

Ponedeljek, 03.06.2019

Pouka v šolskem letu 2018/19 bo kmalu konec ...

Verjetno že razmišljaš o času, ki ti bo omogočal aktivnosti, s katerimi se med letom nisi mogel/a ukvarjati.

V nadaljevanju izpostavljamo nekaj možnosti.

 

»Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate« na Univerzi v Ljubljani

Karierni centri Univerze v Ljubljani, v tednu od 26. do 30. 8. 2019, organizirajo 3. brezplačno poletno šolo za dijake »Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate«.

 

Namen poletne šole je, da preko aktivnosti, ki so ti ponujene razmisliš tudi o izbiri študija, da prepoznaš svoje interese, osebnostne lastnosti in kompetence, se seznaniš z možnostmi študija in zaposlovanja in se tako lažje odločiš glede nadaljnje študijske in karierne poti. V kolikor se odločiš, program zajema tudi udeležbo na delavnicah za lažjo odločitev o izbiri študija, obisk fakultet, akademijo Univerze v Ljubljani in spoznaš, kaj se lahko počne z določeno izobrazbo v podjetjih in organizacijah. Celotno trajanje poletne šole bodo na voljo tudi karierni svetovalci za individualna svetovanja.

 

Ker je želja, da je poletna šola dostopna dijakom iz vse Slovenije, bodo lahko tisti, ki živijo izven Ljubljane, na podlagi predložene vozovnice javnega prevoza in izpolnjenega obrazca za povračilo, dobili povrnjene stroške prevoza. Poskrbljeno bo tudi za prehrano.

 

Ker pa je najbolje, da si o zgoraj napisanem ustvarite svoj vtis, je nekaj simpatičnih utrinkov zbranih in objavili na povezavah preko Facebooka in Instagrama.

 

Na letošnji poletni šoli sodeluje kar 16 fakultet in 1 akademija Univerze v Ljubljani ter 12 podjetij in organizacij, ki so na svojem področju med bolj prepoznanimi.

 

Več pa preko vabil, objavljenih pod člankom.

 

Za dodatne informacije lahko pišete na poletnasolakc@uni-lj.si ali pokličete eno od kariernih svetovalk:

-       Sabino Mikuletič Zalaznik, 01 2418 698,

-       Tino Premelč, 01 2003 297,

-       Tanjo Potočnik Mesarić, 01 3203 041.

 

V poletnih mesecih bodo na fakultetah in akademijah Univerze v Ljubljani potekale tudi druge poletne šole, kjer bodo lahko dijaki pridobili/poglobili znanje in praktične izkušnje posameznega strokovnega področja, s pomočjo katerih se bodo morda lažje odločili za nadaljnji študij. Več informacij o posameznih programih pa si lahko dijaki preberejo na povezavi.

 

*    *    *


Brezplačni tabor MORS in mladi

Kdaj: trije termini od 1. do 13. julija 2019
Kje: Vipava, Novo mesto ali Murska Sobota
Program: Seznanitev s hišnim redom vojašnice in z vsemi aktivnostmi na usposabljanju, zlaganje osebne opreme v omarice, urejanje postelj ter seznanitev z dolžnostmi in izvajanjem redarske službe, nošenje in uporaba osebne opreme, postrojitvena pravila, preživetje v naravi ter gibanje vojaka po bojišcu, predstavitev orožja in opreme Bojevnik 21. stoletja, orientacija v naravi in orientacijski pohod, lasersko streljanje s pištolo in puško ter  streljanje z zračno puško, razlicne športne aktivnosti, pospravljanje in čiščenje prostorov ter še kaj.

Prijava: do 10. junija 2019, s prijavnico objavljeno na Postani vojak