Dijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom Kranj
1 2 3 4 5

7. februar - Dan varne rabe interneta

Ponedeljek, 06.02.2017

Skupaj spremenimo internet na bolje

Leto je naokoli in tukaj je ponovno februar, mesec varne rabe interneta in mobilnih naprav, ki tokrat poteka pod sloganom „SKUPAJ SPREMENIMO INTERNET NA BOLJE“.

7. februarja se odvijejo osrednji dogodki evropske mreže centrov za varnejši internet INSAFE (www.saferinternet.org), v katerem delujejo nacionalne točke osveščanja o varnih ter učinkovitih načinih rabe interneta ter IKT tehnologij. Znotraj te mreže že od leta 2005 uspešno deluje tudi slovenski Center za varnejši internet in točka osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI (www.safe.si).

Pod njegovim vodstvom je letos osrednja pozornost posvečena predvsem vprašanju kulturnega vedenja v komunikacijah prek spleta, spletni etiki in prijaznosti do drugih uporabnikov interneta. Kajti vsak, s tem pa TUDI TI, lahko s kulturnim in etičnim vedenjem naredi ogromen korak k spreminjanju interneta na bolje.

Več uporabnega gradiva je dostopnega na spletni strani Safe.si.

V nadaljevanju pa naj izpostavimo naslednje vsebine in videe:

- Online debata s Hipster Bedancem KULturni na internetu – v živo je bila predvajana 6. februarja ob 11.00

- Hipster Bedanc: Ne zatipkaj si zasebnosti (SAFE.SI)

- Hipster Bedanc: Ne zatipkaj si dostojanstva (SAFE.SI)

- Hipster Bedanc: Ne zatipkaj si lepega vedenja (SAFE.SI)

- Hipster Bedanc: Ne zatipkaj si prijateljev (SAFE.SI)Vir: http://www.safe.si/