Dijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom Kranj
1 2 3 4 5

Informativni dan - DIJAŠKI DOM

Petek, 04.02.2022

Kje? Preko video konferenčnega sistema ZOOM. Kdaj? Petek, 11. februarja 2022, med 11.00 in 12.00 ter med 17.00 in 18.00, in v soboto, 12. februarja 2022, med 11.00 in 12.00.

DRAGI UČENCI IN UČENKE 9. RAZREDA, SPOŠTOVANI STARŠI!

V kolikor nameravate srednješolsko izobraževanje nadaljevati v Kranju ali njegovi bližnji okolici, ob tem pa se vam porajajo pomisleki glede vaše oddaljenosti od kraja šolanja, še posebej v primeru dodatnih obšolskih aktivnostih v Kranju, vas vabimo, da se odločite za bivanje v Dijaškem in študentskem domu Kranj.

Tukaj namreč kvalitetno poskrbimo za osnovne potrebe naših dijakinj in dijakov (bivanje, prehrana, varnost...), nadziramo izpolnjevanje šolskih obveznosti, pomagamo pri učenju, omogočamo razvoj socialnih veščin ter usmerjamo na poti k odraslosti in samostojnosti. Smo inštitucija z energijo, izkušnjami in znanjem, s katerimi smo številnim našim dijakinjam in dijakom ustvarili pogoje za delo in življenje v srednješolskem obdobju, nekateri od teh pa nato pri nas nadaljujejo tudi bivanje kasneje med študijem.

Za informativni dan smo vam pripravili VIDEO PREDSTAVITEV, da boste lahko dobili osnovno predstavo o našem  domu, na vaša vprašanja pa vam bomo odgovarjali preko aplikacije ZOOM (povezava je dostopna s klikom na uro predstavitve):

- v petek, 11. februarja 2022, med 11.00 in 12.00, ter med 17.00 in 18.00, 

- soboto, 12. februarja 2022, med 11.00 in 12.00.

Vljudno vabljeni, da si v spodnjih gradivih ogledate osnovne informacije o domu (vpis, urnik, oskrbnina...) ter da si ogledate video predstavitev Dijaškega in študentskega doma Kranj, v kateri vam predstavljamo, kako poteka dan v domu, katerih dejavnosti se lahko udeležite, ogledali si boste lahko sobe in ostale prostore, preko ZOOM video srečanj pa spoznali vzgojiteljice in vzgojitelje, ki jim boste lahko tudi zastavili vprašanja in ki vam bodo podali vse informacije o tej novi stopnici na vaši poti k odraslosti, samostojnosti in odgovornosti.

POVEZAVE DO SREČANJA PREKO ZOOM SISTEMA SO DOSTOPNE S KLIKOM NA URE PREDSTAVITEV V POSAMEZNEM DNEVU INFORMATIVNEGA DNE.

Prijavnica za sprejem v dijaški dom in Vloga za subvencionirano bivanje v dijaškem domu sta dosegljivi NA TEJ POVEZAVI.

Uveljavljanje subvencioniranja oskrbnine za drugega otroka, ki istočasno biva v dijaškem domu - tukaj.

Dijaki ste upravičeni do nakupa subvencioniranih vozovnic v javnem potniškem prometu, v kolikor je vaše prebivališče oddaljeno od kraja izobraževanja najmanj 2 km. POVEZAVA DO VLOGE in navodil (NEPOSREDNA POVEZAVA)

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!