Dijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom Kranj
1 2 3 4 5

Informativni dan - ŠTUDENTSKI DOM

Nedelja, 07.02.2021

Kako? Preko e-pošte info@dsd-kranj.si in telefona 04/20 10 430 (8.00-14.00, ga. Kleindienst)

SPOŠTOVANE DIJAKINJE IN DIJAKI ZAKLJUČNIH LETNIKOV, BODOČE ŠTUDENTKE IN ŠTUDENTI!

V kolikor nameravate visokošolsko ali višješolsko izobraževanje nadaljevati v fakultetnem središču Gorenjske, ob tem pa se vam porajajo pomisleki glede vaše oddaljenosti od kraja študija, vas vabimo, da se odločite za bivanje v Dijaškem in študentskem domu Kranj.
Tukaj vam namreč nudimo osnovne pogoje za bivanje in uspešno izpolnjevanje študijskih obveznosti, kar potrjuje tudi mnogo študentk in študentov, ki so svoja študentska leta preživeli v DŠD Kranj.

Za informativni dan smo vam pripravili VIDEO PREDSTAVITEV ter TABELO S CENAMI BIVANJA. Na vaša vprašanja pa vam bomo odgovorili preko e-pošte info@dsd-kranj.si in telefona 04/20 10 430 (uradne ure od ponedeljka do petka med 8.00 in 14.00 (ga. Kleindienst).

Nekaj osnovnih informacij o vpisu:

- VISOKOŠOLSKE ŠTUDENTKE/ŠTUDENTI, ki izpolnjujejo pogoje za subvencionirano bivanje po Pravilniku o subvencioniranju bivanja študentov (so državljani Republike Slovenije, imajo status študenta in se izobražujejo po študijskih programih, ki se izvajajo kot redni ali izredni študij, razen študija na daljavo, niso v delovnem razmerju ali ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti, niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri pristojnem organu, …), se vpišejo na podlagi RAZPISA za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2021/2022 (razpis bo predvidoma v mesecu juniju objavljen tudi na naši spletni strani).
Prošnjo za sprejem visokošolski študenti s pravico do subvencioiranega bivanja oddate preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ http://portal.evs.gov.si/bivanje/. Poleg informacij in povezav o subvencioniranem bivanju najdete tam tudi informacije o nekaterih drugih pravicah in ugodnostih študentov (štipendije, subvencionirana prehrana, subvencija za prevoz, zdravstveno zavarovanje.

- VISOKOŠOLSKE ŠTUDENTKE/ŠTUDENTI, ki NE izpolnjujejo pogojev za subvencionirano bivanje (npr. študenti tujci), se v dom prijavijo preko prijavnice v spodnji povezavi.
POVEZAVA DO PRIJAVNICE in POVEZAVA NA PORTALU eUprava

- VIŠJEŠOLSKE ŠTUDENTKE/ŠTUDENTI se prijavijo preko prijavnice v spodnji povezavi.
POVEZAVA DO PRIJAVNICE in POVEZAVA NA PORTALU eUprava

Vljudno vabljeni na ogled predstavitve prostorov študentskega doma Dijaškega in študentskega doma Kranj, za več informacij pa smo vam dosegljivi preko e-pošte info@dsd-kranj.si in v času uradnih ur na tel. 04/20 10 430.