Dijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom Kranj
1 2 3 4 5

2022/23

 

Temeljni postopki oživljanja - 17.-21. 10. 2022

 

Razstava o Rudolfu Maistru - 10. 10. 2022

V času, ko so soldaški bobni še vedno ropotali, so se južnoslovanski narodi A-O monarhije zmogli odločiti da stopijo na svojo državno pot.

Tako je bila 29. oktobra 1918 razglašena Država SHS z Narodno vlado v Ljubljani. V tem času, ko so ljudje že neutrudno čakali, da soldaški bobni utihnejo, pa je v našo in za našo skupno zgodovino in usodo posegel Rudolf Maister.

Ta je s pogumom, neustrašnostjo in karizmatičnostjo uspel zbrati istomisleče sile in v mesecu dni od ustanovitve Države SHS, zavaroveti del slovenskeganarodnostnega ozemlja, katerega  ključno mesto je bil Maribor z okolico.

Maistru in njegovim soborcem je tako z vojaško sabljo delno uspelo zavarovati predloge mlade in mednarodne nepriznane države, ki so sledili točkam ameriškega predsednika Wilsona, zlasti točki o samoodločbi narodov, z mejo na nacionalni meji.

Zato se zahvaljjujemo Društvu generala Rudolfa Maistra Kranj, člana Zveze društev Generala Maistra, da je omogočilo gostovanje priložnostne razstave v naših prostorih, s čemer bodo obiskovalci dobili vpogled v življenje tega vizionarja, ki je poleg vseh področij ustvarjanja lahko imenovan tudi kot začetnik slovenskih oboroženih sil.

Za boljši vpogled v razstavo pa priporočamo ogled predstavitve OŠ Cerkvenjak: https://video.arnes.si/watch/wy7dg7qgl44x

 

Predavanje g. Tomaža Gorca - 4. 10. 2022

V DŠD Kranj smo gostili znanega dolenjskega podjetnika ter danes v širši javnosti znanega popotnika in influencerja Tomaža Gorca, ki je prisoten na številnih spletnih skupnostih. Med njegovimi sledilci so tako mladi kot starejši uporabniki socialnih omrežij. Njegove potopise je mogoče spremljati tudi na nekaterih televizijah.

Tomaž Gorec je dijakom predaval o motivaciji za učenje, delo in življenje. V predavanju je govoril o pomenu osebnih življenjskih ciljev, vplivu vzponov in padcev v življenju, podjetništvu ter samopodobi. Govoril je iz lastnih izkušenj in z dijaki delil osebne izkušnje pri soočanju z izzivi, ki jih prinaša influencerstvo. Iz njegovega predavanja izpostavljamo del osebnega soočenja s t.i. hejterji. Dijakom je predstavil svoj način soočanja z žalitvami, ki jih je deležen na internetu od ljudi, ki jih ne pozna in oni ne poznajo njega.

Z izjemno iskrenim in osebno izpovedim predavanjem je Tomaž dijake spodbudil, da so še po predavanju z njim osebno govorili o svojih projektih ter z njim izmenjevali poglede na sodobno družbo.

Tomažu Gorcu se zahvaljujemo za izjemen motivacijski, informativen in prijeten večer, ki ga je preživel z dijaki DŠD Kranj.

Več o Tomažu Gorcu lahko izveste na njegovem blogu: https://www.tomazgorec.si/

 

Ogled Kranja in GM - 14. in 19. 9. 2022

 

Ogled filma Misija Mangart - 12. 9. 2022

 

Sprejem novincev in piknik - 7. 9. 2022