Dijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom Kranj
1 2 3 4 5

Vpis v dom

Informativni dan

Drage dijakinje in dijaki zaključnih letnikov, prihodnje brucke in bruci ter študentke in študenti!

V kolikor nameravate visokošolsko ali višješolsko izobraževanje nadaljevati v fakultetnem središču Gorenjske, ob tem pa se vam porajajo pomisleki glede vaše oddaljenosti od kraja šolanja, vas vabimo, da razmislite o možnosti bivanja v Dijaškem in študentskem domu Kranj oz. študentskem dom omenjene inštitucije.

Tukaj vam namreč nudimo osnovne pogoje za bivanje in uspešno izpolnjevanje študijskih obveznosti, kar potrjuje tudi mnogo študentk in študentov, ki so nam zaupali in svoja študentska leta preživeli v DŠD Kranj.

Za lažjo odločitev, zlasti pa za prvo seznanitev z našo inštitucijo, smo vam pripravili VIDEO PREDSTAVITEV ter TABELO S CENAMI BIVANJA in komentarji k le-tej, na vsa vaša vprašanja pa vam bomo odgovorili preko e-pošte info@dsd-kranj.si in telefona 04-20-10-430, v tajništvu, od ponedeljka do petka, med 8.00 in 14.00.

A nekaj osnovnih informacij o vpisu smo vam pripravili tudi v nadaljevanju:

- VISOKOŠOLSKE ŠTUDENTKE in ŠTUDENTI, ki izpolnjujejo pogoje za subvencionirano bivanje po Pravilniku o subvencioniranju bivanja študentov (so državljani Republike Slovenije, imajo status študenta in se izobražujejo po študijskih programih, ki se izvajajo kot redni ali izredni študij, razen študija na daljavo, niso v delovnem razmerju ali ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti, niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri pristojnem organu, …), se vpišejo na podlagi

RAZPISA za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2021/2022 (razpis bo predvidoma v mesecu juniju objavljen tudi na naši spletni strani).

Prošnjo za sprejem študenti oddate (po objavi zgornjega razpisa) preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ http://portal.evs.gov.si/bivanje/. (Poleg informacij in povezav o subvencioniranem bivanju najdete tam tudi informacije o nekaterih drugih pravicah in ugodnostih študentov (štipendije, subvencionirana prehrana, subvencija za prevoz, zdravstveno zavarovanje)).


- VISOKOŠOLSKE ŠTUDENTKE in ŠTUDENTI, ki NE izpolnjujejo pogojev za subvencionirano bivanje, se v dom prijavijo preko prijavnice v spodnji povezavi.

POVEZAVA DO PRIJAVNICE in POVEZAVA NA PORTALU eUprava


- VIŠJEŠOLSKE ŠTUDENTKE in ŠTUDENTI se prijavijo preko prijavnice v spodnji povezavi.

POVEZAVA DO PRIJAVNICE in POVEZAVA NA PORTALU eUprava

 

*     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *

 

Objavljen je razpis za vpis v študentske domove v študijskem letu 2020/21. Rok za oddajo prošnje za sprejem ali podaljšanje bivanja je 17. avgust 2020.

 

*     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *