Dijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom Kranj
1 2 3 4 5

Kje smo

Dijaški in študentski dom Kranj je lociran na severnem robu mesta Kranj, v soseski, ki se imenuje Zlato polje (na spodnjem zemljevidu poimenovan kot Hostel Kranj). V njegovi neposredni bližini so v sklopu izobraževalnega središča še del Šolskega centra Kranj (Srednja tehniška šola), Gimnazija Franceta Prešerna, Fakulteta za organizacijske vede, pa tudi velika telovadnica. V istem okolišu sta še dve osnovni šoli in Varstveno delovni center Kranj, skoraj čez cesto pa je tudi zdravstveni dom.

Od srednješolskih programov, ki jih obiskujejo domski dijaki, so najbližji tisti v Srednji tehniški šoli in Gimnaziji Franceta Prešerna; do Gimnazije Kranj in Srednje ekonomske, storitvene in gradbene šole pa se pride v dobrih desetih minutah. Biotehniški center je umeščen v Strahinju, nekaj kilometrov iz Kranja proti severu. Dijake tja vozi avtobus mestnega prometa.

Čeprav je dom nekoliko odmaknjen od mestnega vrveža, je do avtobusne postaje le nekaj minut hoje, pa tudi do železniške se da sprehoditi kljub potovalnim torbam v rokah.