Dijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom KranjDijaški in študentski dom Kranj
1 2 3 4 5

Hostel

DŠD Kranj se nahaja v severnem delu istoimenskega prelepega Gorenjskega mesta. Od prestolnice Ljubljane je oddaljen le 25 km in od letališča 7 km. Prihod v mesto pa je mogoč tudi z avtobusom ali preko železnice. V kolikor se na Kranj gleda kot na izhodiščno točko za izlete je mogoče v eni uri vožnje doseči izhodišča za pohodniške ture ali turistična kraja Bled in Bohinj. Avtocestna povezava pa omogoča, da v dveh urah dosežete morje.

A naša ustanova ima določene specifike. Precejšen del nastanitvenih zmogljivosti je od septembra do julija namreč zasedenih s strani dijakov in študentov, tako da so te zmogljivosti proste prvenstveno le tekom vikendov in počitnic. Zaradi omenjene specifičnosti je med šolskim letom prihod večjih skupin možen ob petkih po 14. uri. Za manjše skupine in posameznike teh omejitev ni, kajti vedno imamo pripravljeno manjše število namestitvenih zmogljivosti, katere je mogoče koristiti tudi tekom tedna. A praviloma nudimo namestitev in prehrano po predhodni prijavi in potrjeni rezervaciji.

V času šolskih počitnic sprejemamo najavljene skupine, nenajavljeni posamezniki pa se med tednom dopoldan lahko oglasijo na upravi (6 h – 14 h), popoldan v zbornici (18 h – 22 h), po 22 h pa pri nočnem receptorju (22 h – 6 h).

Na dan odhoda je treba sobe izprazniti do 10. ure. Po dogovoru pa je možno zadnji dan sobo uporabljati tudi popoldan, kar se zaračuna po veljavnem ceniku.

Prosimo, da se za vse posebnosti v zvezi z namestitvijo, prehrano, plačilom ipd. dogovorite še pred prihodom.